בונים את התפריט: האם בריא לאכול בשר?

לגבי העובדה שבשר זה טעים די קשה להתווכח. אף אחד מאיתנו לא יתנגד לסטייק עסיסי עם תפוחי אדמה לצד יין אדום, מנה של ספגטי בולונז עם בקר טחון טרי, עוף בתנור ועוד לא מעט מאכלים שהם בהחלט טעימים וגם משביעים. עם זאת, בהרבה דיונים שונים עולה השאלה האם בשר זה משהו שבריא לנו לאכול. זהירות ספוילר - באופן כלל בשר בהחלט יכול להיות חיוני ובריא עבורנו, כשהכול טמון בשני דברים עיקריים: איכות הבשר שאנחנו קונים והמינון. כאשר צורכים אותו בכמות הנכונה וזהו בשר איכותי, הוא יכול להוות בהחלט חלק משמעותי בצריכה החלבונים היומית שלנו ולהעניק לגופינו עוד הרבה רכיבים אחרים חשובים. בואו נעשה מעט סדר בדברים ונסביר בדיוק על היתרונות הבריאותיים של בשר על סוגיו השונים ועל הדרך הנכונה לשלב אותם בתפריט שלנו. קודם כל בשר איכותי לפני שנתחיל חשוב לומר שאם רוצים באמת ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של בשר, יש לצרוך בשר איכותי ומשובח בלבד. על כן חשוב לקנות בשר איכותי בחנויות בשר מומלצות. בשר באיכות ירודה הוא מן הסתם ישן יותר, מועשר בכימיקלים והורמונים ושעבר תהליכי עיבוד משמעותיים. אלו הם הנתחים הפחות מומלצים והרבה פעמים תוכלו לזהות אותם בעיניים. לעומת זאת, כאשר הבשר איכותי הוא נותן לנו כמה וכמה רכיבים שחשובים להתפתחות הגוף. חלבון בלי ספק היתרון המשמעותי ביותר של סוגי הבשר השונים והם נמצאים בעוף, בקר וגם בדגים בכמות גדולה. החלבונים חשובים מאד לבניית תאים ורקמות, גדילת מסת שריר, ויסות של תהליכים פיזיולוגיים רבים בגוף ובניית ה-DNA בגוף האדם. חומצות אמינו חלבונים המגיעים מן החי עשירים יותר ברכיב שקרוי BCAA - חומצות אמינו האחראיות על בניית השריר, מטבוליזם של הגלוקוז, הפחתה של תהליכי השמנה, שיפור הפעילות המוחית וחיזוק מערכת החיסון. ברזל זה נכון שיש ירקות וקטניות שיש בהן כמות נכבדת של ברזל, אך זה בהחלט לא מתקרב לכמות הגדולה שתמצאו בבשר. בממוצע עד פי 10 יותר ברזל במנה בשרית בהשוואה לאותה כמות במקור צמחי. ויטמינים ומינרלים בבשר בקר יש את כמות המינרלים והוויטמינים העשירה ביותר עם רכיבים חיוניים כמו אבץ, סלניום, זרחן, ויטמינים ממשפחת B (בייחוד B12 המוכר) וכמובן הברזל עליו דיברנו זה עתה. שומן כיום רווחת התפיסה שרצוי להגביר את צריכת השומן בגוף על חשבון פחמימות (בייחוד ריקות) שגורמות למחלות כמו יתר לחץ דם, סוכרת והשמנה. סוגי בשר שונים הם מקור מצוין לשומן בריא. טיפים לצריכה נכונה של בשר אם כך, חשוב להבין איך לצרוך בשר בצורה נכונה כך שנהנה מהיתרונות הבריאותיים שלו ונמנע מהדברים הפחות טובים. הנה כמה טיפים שיעזרו: - בחרו בשר רזה: נתחים דלי שומן כמו סינטה, פילה, שייטל, כתף וכן הלאה או נתחי עוף רזים כמו חזה. - היפטרו מהשומן: הסירו קודם לכן את השומן מנתחי בשר. - הפחתת מלח: השתמשו במעט מלח שגורם להוצאת נוזלים מהנתח. - שומן צמחי: כאשר אתם מטגנים השתמשו בשמן צמחי במקום בחמאה. - אופן הכנה: בכל מקרה אפשרי עדיף תמיד לאפות או לבשל את הבשר במקום לטגן אותו או להכין אותו במעשנה. ומה לגבי שאלת הכמות? ובכן, אם נלך לפי משרד החקלאות האמריקני, הכמות המומלצת ביום של בשר אדום לאדם היא בין 56 עד 85 גרם ביום. בשורה התחתונה, כל עוד אתם מקפידים על מינון סביר, מפחיתים את צריכת השומן הרווי ובוחרים בנתחי בשר איכותיים, אכילת בשר יכולה בהחלט להיות בריאה עבורכם.

לגבי העובדה שבשר זה טעים די קשה להתווכח. אף אחד מאיתנו לא יתנגד לסטייק עסיסי עם תפוחי אדמה לצד יין אדום, מנה של ספגטי בולונז עם בקר טחון טרי, עוף בתנור ועוד לא מעט מאכלים שהם בהחלט טעימים וגם משביעים. עם זאת, בהרבה דיונים שונים עולה השאלה האם בשר זה משהו שבריא לנו לאכול. זהירות ספוילר — באופן כלל בשר בהחלט יכול להיות חיוני ובריא עבורנו, כשהכול טמון בשני דברים עיקריים: איכות הבשר שאנחנו קונים והמינון. כאשר צורכים אותו בכמות הנכונה וזהו בשר איכותי, הוא יכול להוות בהחלט חלק משמעותי בצריכה החלבונים היומית שלנו ולהעניק לגופינו עוד הרבה רכיבים אחרים חשובים. בואו נעשה מעט סדר בדברים ונסביר בדיוק על היתרונות הבריאותיים של בשר על סוגיו השונים ועל הדרך הנכונה לשלב אותם בתפריט שלנו.

קודם כל בשר איכותי

לפני שנתחיל חשוב לומר שאם רוצים באמת ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של בשר, יש לצרוך בשר איכותי ומשובח בלבד. על כן חשוב לקנות בשר איכותי בחנויות בשר מומלצות. בשר באיכות ירודה הוא מן הסתם ישן יותר, מועשר בכימיקלים והורמונים ושעבר תהליכי עיבוד משמעותיים. אלו הם הנתחים הפחות מומלצים והרבה פעמים תוכלו לזהות אותם בעיניים. לעומת זאת, כאשר הבשר איכותי הוא נותן לנו כמה וכמה רכיבים שחשובים להתפתחות הגוף.

חלבון

בלי ספק היתרון המשמעותי ביותר של סוגי הבשר השונים והם נמצאים בעוף, בקר וגם בדגים בכמות גדולה. החלבונים חשובים מאד לבניית תאים ורקמות, גדילת מסת שריר, ויסות של תהליכים פיזיולוגיים רבים בגוף ובניית ה-DNA בגוף האדם.

לגבי העובדה שבשר זה טעים די קשה להתווכח. אף אחד מאיתנו לא יתנגד לסטייק עסיסי עם תפוחי אדמה לצד יין אדום, מנה של ספגטי בולונז עם בקר טחון טרי, עוף בתנור ועוד לא מעט מאכלים שהם בהחלט טעימים וגם משביעים. עם זאת, בהרבה דיונים שונים עולה השאלה האם בשר זה משהו שבריא לנו לאכול. זהירות ספוילר - באופן כלל בשר בהחלט יכול להיות חיוני ובריא עבורנו, כשהכול טמון בשני דברים עיקריים: איכות הבשר שאנחנו קונים והמינון. כאשר צורכים אותו בכמות הנכונה וזהו בשר איכותי, הוא יכול להוות בהחלט חלק משמעותי בצריכה החלבונים היומית שלנו ולהעניק לגופינו עוד הרבה רכיבים אחרים חשובים. בואו נעשה מעט סדר בדברים ונסביר בדיוק על היתרונות הבריאותיים של בשר על סוגיו השונים ועל הדרך הנכונה לשלב אותם בתפריט שלנו. קודם כל בשר איכותי לפני שנתחיל חשוב לומר שאם רוצים באמת ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של בשר, יש לצרוך בשר איכותי ומשובח בלבד. על כן חשוב לקנות בשר איכותי בחנויות בשר מומלצות. בשר באיכות ירודה הוא מן הסתם ישן יותר, מועשר בכימיקלים והורמונים ושעבר תהליכי עיבוד משמעותיים. אלו הם הנתחים הפחות מומלצים והרבה פעמים תוכלו לזהות אותם בעיניים. לעומת זאת, כאשר הבשר איכותי הוא נותן לנו כמה וכמה רכיבים שחשובים להתפתחות הגוף. חלבון בלי ספק היתרון המשמעותי ביותר של סוגי הבשר השונים והם נמצאים בעוף, בקר וגם בדגים בכמות גדולה. החלבונים חשובים מאד לבניית תאים ורקמות, גדילת מסת שריר, ויסות של תהליכים פיזיולוגיים רבים בגוף ובניית ה-DNA בגוף האדם. חומצות אמינו חלבונים המגיעים מן החי עשירים יותר ברכיב שקרוי BCAA - חומצות אמינו האחראיות על בניית השריר, מטבוליזם של הגלוקוז, הפחתה של תהליכי השמנה, שיפור הפעילות המוחית וחיזוק מערכת החיסון. ברזל זה נכון שיש ירקות וקטניות שיש בהן כמות נכבדת של ברזל, אך זה בהחלט לא מתקרב לכמות הגדולה שתמצאו בבשר. בממוצע עד פי 10 יותר ברזל במנה בשרית בהשוואה לאותה כמות במקור צמחי. ויטמינים ומינרלים בבשר בקר יש את כמות המינרלים והוויטמינים העשירה ביותר עם רכיבים חיוניים כמו אבץ, סלניום, זרחן, ויטמינים ממשפחת B (בייחוד B12 המוכר) וכמובן הברזל עליו דיברנו זה עתה. שומן כיום רווחת התפיסה שרצוי להגביר את צריכת השומן בגוף על חשבון פחמימות (בייחוד ריקות) שגורמות למחלות כמו יתר לחץ דם, סוכרת והשמנה. סוגי בשר שונים הם מקור מצוין לשומן בריא. טיפים לצריכה נכונה של בשר אם כך, חשוב להבין איך לצרוך בשר בצורה נכונה כך שנהנה מהיתרונות הבריאותיים שלו ונמנע מהדברים הפחות טובים. הנה כמה טיפים שיעזרו: - בחרו בשר רזה: נתחים דלי שומן כמו סינטה, פילה, שייטל, כתף וכן הלאה או נתחי עוף רזים כמו חזה. - היפטרו מהשומן: הסירו קודם לכן את השומן מנתחי בשר. - הפחתת מלח: השתמשו במעט מלח שגורם להוצאת נוזלים מהנתח. - שומן צמחי: כאשר אתם מטגנים השתמשו בשמן צמחי במקום בחמאה. - אופן הכנה: בכל מקרה אפשרי עדיף תמיד לאפות או לבשל את הבשר במקום לטגן אותו או להכין אותו במעשנה. ומה לגבי שאלת הכמות? ובכן, אם נלך לפי משרד החקלאות האמריקני, הכמות המומלצת ביום של בשר אדום לאדם היא בין 56 עד 85 גרם ביום. בשורה התחתונה, כל עוד אתם מקפידים על מינון סביר, מפחיתים את צריכת השומן הרווי ובוחרים בנתחי בשר איכותיים, אכילת בשר יכולה בהחלט להיות בריאה עבורכם.

חומצות אמינו

חלבונים המגיעים מן החי עשירים יותר ברכיב שקרוי BCAA — חומצות אמינו האחראיות על בניית השריר, מטבוליזם של הגלוקוז, הפחתה של תהליכי השמנה, שיפור הפעילות המוחית וחיזוק מערכת החיסון.

ברזל

זה נכון שיש ירקות וקטניות שיש בהן כמות נכבדת של ברזל, אך זה בהחלט לא מתקרב לכמות הגדולה שתמצאו בבשר. בממוצע עד פי 10 יותר ברזל במנה בשרית בהשוואה לאותה כמות במקור צמחי.

ויטמינים ומינרלים

בבשר בקר יש את כמות המינרלים והוויטמינים העשירה ביותר עם רכיבים חיוניים כמו אבץ, סלניום, זרחן, ויטמינים ממשפחת B (בייחוד B12 המוכר) וכמובן הברזל עליו דיברנו זה עתה.

שומן

כיום רווחת התפיסה שרצוי להגביר את צריכת השומן בגוף על חשבון פחמימות (בייחוד ריקות) שגורמות למחלות כמו יתר לחץ דם, סוכרת והשמנה. סוגי בשר שונים הם מקור מצוין לשומן בריא.

טיפים לצריכה נכונה של בשר

אם כך, חשוב להבין איך לצרוך בשר בצורה נכונה כך שנהנה מהיתרונות הבריאותיים שלו ונמנע מהדברים הפחות טובים. הנה כמה טיפים שיעזרו:

  • בחרו בשר רזה: נתחים דלי שומן כמו סינטה, פילה, שייטל, כתף וכן הלאה או נתחי עוף רזים כמו חזה.
  • היפטרו מהשומן: הסירו קודם לכן את השומן מנתחי בשר.
  • הפחתת מלח: השתמשו במעט מלח שגורם להוצאת נוזלים מהנתח.
  • שומן צמחי: כאשר אתם מטגנים השתמשו בשמן צמחי במקום בחמאה.
  • אופן הכנה: בכל מקרה אפשרי עדיף תמיד לאפות או לבשל את הבשר במקום לטגן אותו או להכין אותו במעשנה.

ומה לגבי שאלת הכמות? ובכן, אם נלך לפי משרד החקלאות האמריקני, הכמות המומלצת ביום של בשר אדום לאדם היא בין 56 עד 85 גרם ביום.

בשורה התחתונה, כל עוד אתם מקפידים על מינון סביר, מפחיתים את צריכת השומן הרווי ובוחרים בנתחי בשר איכותיים, אכילת בשר יכולה בהחלט להיות בריאה עבורכם.